#FerentariLux se sfârșește așa: într-o garsonieră de la parterul unui bloc de pe Aleea Livezilor, unde Tudorița și Petre trăiesc împreună cu fetița lor Alina. Pe Livezilor, la ghetouri, ziua de mâine pare adesea un moft – mereu mai importantă e ziua de azi, lupta pentru supraviețuire.

O lună din viața lor, a Tudoriței, a Alinei și-a lui Petre, a fost și o lună din viața noastră – sau a ta -, doar că trecută în alte condiții, într-o locuință decentă, care beneficiază de încălzire, pe o stradă care nu e din ghetou, cu un serviciu care nu te trimite la lopată la 5 dimineața.

„O lună din viața lor” ne poartă, vreme de mai multe săptămâni, prin destinele acestor oameni. Mergem și în ghetourile din Berceni, alături de personajele noastre echipate în combinezoanele lor verzi. Tudorița și Petre sunt gunoieri.

Cum se vede lumea din marginea asta de lume? Vă arătăm în 46 de minute de video ca un pumn în stomac.

O producție Dela0.ro
Documentare: Diana Oncioiu și Vlad Stoicescu
Regia: Mihai Dragolea

Documentarul „O lună din viața lor” încheie seria #FerentariLux. Opt reportaje scrise, cinci fotoreportaje și cinci video-reportaje realizate în perioada aprilie 2016 – ianuarie 2017 în cartierul Ferentari au fost publicate în cadrul proiectului. Mai multe detalii  sunt disponibile AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.